Havermout cookies met witte chocolade

Artikel 1 van 6 Volgende

Een van de eerste koekjes die ik ooit zelf als student bakte waren deze oatmeal cookies waarvan ik het recept via email had gekregen. Er hoort een mooi verhaal bij, een urban legend. Die legende lees je hier: http://urbanlegends.about.com/od/fooddrink/a/cookie_recipe.htm

Zelf probeer ik koekjes steeds gezonder te krijgen door de suiker te vervangen door agave, roomboter door kokosolie, biologische spelt en boekweitbloem te gebruiken etc. De finishingh touch met pistache, rozemarijn en witte chocolade leerde ik van Timothy Ferriss, the four hour chef (4HC).

Als ik spreek over een kopje zit daar 200 ml in.

Mix natte ingrediënten:
½ kopje kokosolie (even vloeibaar maken door opwarmen in de magnetron)
½ kopje lichtbruine basterd suiker
½ kopje Agave siroop
1 theelepel vanille essence
1 ei

Mix droge ingrediënten en voeg toe:
½ kopje spelt bloem
1 kopje boekweitbloem
1 kopje havermout
½ tl bakpoeder
½ tl baksoda
¼ tl zout

Voeg de goodies toe:
Voor een unieke smaaksensatie voeg je 100 gram pecannoten toe, 2 eetlepels rozemarijn en 100 gram witte chocolade. Je weet niet wat je proeft! Dit moet je echt eens proberen. Andere noten of chocolade(vlokken) zijn natuurlijk ook prima als je niets anders in huis hebt.

Schep hoopjes op een bakplaat. Dit recept bakt ca 2x9 koekjes. Eventueel vries je een set van 9 in voor een andere keer, of om weg te geven.

Bak ca 10 minuten op 200 graden.

Het klopt dat ze eerst nog zacht aanvoelen. Laat afkoelen zo lang je kunt wachten, want ze worden vanzelf hard.

© 2012 - 2022 Superbellen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel